Naujienų archyvas

Susipažinome su pasaulinėmis ortopedijos pramonės naujovėmis

AB „Ortopedijos technika“ dalyvavo didžiausioje tarptautinėje ortopedijos pramonės parodoje – pasauliniame kongrese „OTWorld 2018“, kur susitiko su partneriais, užmezgė naujų kontaktų, pristatė savo naujienas bei susipažino su pasaulinėmis ortopedijos techninių priemonių gamybos tendencijomis.
Gegužės 15-18 dienomis Leipcige (Vokietija) vykusioje ortopedijos ir reabilitacijos technikos parodoje dalyvavo daugiau nei 570 įmonių iš 43 šalių, apsilankė 21.400 lankytojų iš daugiau nei 90 pasaulio šalių, pranešimus skaitė 320 lektorių iš 32 šalių.
Šioje svarbiausioje šakos parodoje kas dvejus metus susitinka medikai, ortopedai technikai, inžinieriai ir kiti ortopedijos pramonės ekspertai iš viso pasaulio; čia jie dalijasi sukaupta profesine patirtimi, kartu ieško dar modernesnių ir efektyvesnių ortopedinių problemų sprendimo būdų.
“OTWorld yra bendras „meno kūrinys“: 4 dienas iš viso pasaulio susirinkę ekspertai siekia globaliai pagerinti aprūpinimą pagalbinėmis priemonėmis. Ypač džiugina tai, kad būtent šioje parodoje pajunti, apie ką iš esmės sukasi pagrindinė mūsų darbo ašis – t.y., žmogų. Dėl šio tikslo mes apskritai mokomės savo amato, keliam kvalifikaciją ir dalijamės įgytomis žiniomis su visų profesijų kolegomis akis į akį.” – pastebi Klaus-Jürgen Lotz, Federacinės ortopedijos technikos srities atstovų sąjungos prezidentas.
Visose ortopedijos srityse – ortezų, protezų, ortopedinės avalynės, reabilitacijos bei kompresinės terapijos priemonių gamyboje – vis dar ant bangos – procesų skaitmenizavimas ir 3 D spausdinimas. Apie tai buvo diskutuota ne tik kongreso salėse, bet ir pristatyta daugumoje stendų.
„Labai svarbus parodų pliusas yra tas, kad jos turi tai, ko šiais laikais itin trūksta – gyvą bendravimą, kuris tikrai efektyvesnis ir padeda ne tik užmegzti kontaktą, bet ir greičiau pasiekti konkrečių rezultatų, – įsitikinusi AB „Ortopedijos technika“ eksporto vadovė Edita Aleknavičiūtė, – „Mūsų stendą aplankė 32-dviejų šalių atstovai. Geografija tikrai plati, daugiausiai, žinoma, tai buvo vokiečiai, po to – Rusijos, Didžiosios Britanijos, Izraelio atstovai ir t.t. Buvo malonu sulaukti ir naujų kontaktų iš tokių šalių kaip Brazilija, Argentina, JAV, Australija. Tarp produktų grupių, kurios sulaukė didžiausio susidomėjimo, dominuoja PrePreg technologija pagaminti įtvarai, individuali sudėtinga ortopedinė avalynė ir įdėklai į avalynę, – pasakojo E. Aleknavičiūtė, – „parodoje turėjome 85 pokalbius su esamais ir potencialiais užsakovais, dabar prieš akis – juodas ir kantrus darbas, o tada jau lauksime rezultatų.“
Kita OTWorld paroda kongresas Leipcige vyks 2020 m. gegužės 12-15 dienomis.