Naujienų archyvas

Tarptautinė konferencija „Sveikatos technologijos ir sveika mityba: klasterių vaidmuo“

Naujos technologijos iš esmės keičia gyvybiškai svarbias sritis – sveikatos sektorių ir maisto gamybą. Mobilūs ir nešiojami įrenginiai sveikatos monitoringui, medicininių duomenų skaitmenizacija, daiktų interneto technologijų integracija į sveikatos sektoriaus inovacijas yra tik keletas technologinių tendencijų, kurios turi įtakos pokyčiams. Maisto pramonė taip pat nestovi vietoje, o didėjant produktų įvairovei tampa vis sudėtingiau atsirinkti, ką iš tikrųjų verta dėtis į pirkinių krepšį, kad būtume kaip įmanoma sveikesni.

Balandžio 12 d. visus besidominčius klasterizacija ir sveikatos sektoriaus inovacijomis MITA, LIC, Nacionalinis maisto klasteris ir iVita klasteris kviečia į renginį „Sveikatos technologijos ir sveika mityba: klasterių vaidmuo“, kurio metu užsienio ir Lietuvos ekspertai pristatys naujausias įžvalgas apie sveiką gyvenseną ir sveikos gyvensenos įpročius, pasaulines mitybos strategijas. Akademikai ir klasterių atstovai atskleis, kaip kuriamos produktų inovacijos ir kokios naujausios sveikatos technologijų tendencijos.

Renginys vyks Kaune, Žemės ūkio mokslo ir technologijų parke. Dalyvavimas renginyje nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija. Detali renginio programa ir registracija – čia.

Renginio kalbos – lietuvių ir anglų (bus sinchroninis vertimas).

Apie renginį

„Sveikatos technologijos ir sveika mityba: klasterių vaidmuo“ renginys yra viena iš Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) koordinuojamo projekto „Inovacijų tinklaveikos skatinimas ir plėtra“ (InoLink) veiklų. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis. Projektas vykdomas kartu su partneriu – Lietuvos inovacijų centru (LIC), o jo tikslas – skatinti įmonių jungimąsi į klasterius, didinti klasterių brandą, skatinti augimą bei tarptautinį bendradarbiavimą.