Naujienų archyvas

Tarptautinė konferencija „Sumanios gamybos technologijos aprangos ir tekstilės sektoriuje"

2017 m. spalio 19 d. vyko Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) organizuojama tarptautinė konferencija „Sumanios gamybos technologijos aprangos ir tekstilės sektoriuje“, kuri vyko Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilniuje. Tuo pačiu metu vyko didžiausia mados ir tekstilės paroda Baltijos šalyse „Baltic Fashion & Textile Vilnius“.  

Renginyje dalyvavo tekstilės ir aprangos industrijų atstovai bei mokslininkai iš Lietuvos ir užsienio, kurie pristatė inovatyviausius technologinius sprendimus, kalbėjo apie sumanios gamybos tendencijas bei dalinosi savo gerąja patirtimi ir praktiniais patarimais, o MITA ekspertai  pristatė priemones, kurios gali būti ypač reikalingos produkto/paslaugos inovacijų kūrimo ir diegimo procese.

 

Nuotrauka iš UAB "De Futuro" archyvo

 

Renginio metu sveikatingumo klasterio koordinatorė Diana Vertelkienė susitiko su prof. dr.hdr Dominique Charles Gaston Adolphe, kuris pristatė kokios inovacijos gali būti taikomos funkcinių drabužių gamyboje naudojant nanopluoštų elektrinį verpimą bei aptarė galimo bendradarbiavimo galimybes.