Naujienų archyvas

Tarptautinėje konferencijoje „Active Training and Aging“ būrys sveikatingumo ir sporto profesionalų

Ką tik š.m. rugsėjo 29-30 d. Vilniuje pasibaigė tarptautinė konferencija „Active Training and Aging“, kurioje žymus sportininkai, treneriai, sporto ir sveikos gyvensenos specialistai bei mokslininkai dalinosi savo sukaupta patirtimi.
Šių metų konferencija apimė keturias labai svarbias temas: aktyvumas, atsipalaidavimas, sociumas ir technologijos.

Pirmoje konferencijos dienoje daug dėmesio buvo skiriama sveikatingumo ir sporto technologijoms bei senėjimo problemai, antrojoje konferencijos dienoje dėmesys skirtas sporto ir sveikatingumo kokybei, o taip pat sveikos gyvensenos santykiui su naujausiomis technologijomis ir socialine medija.
 
Konferencijoje savo pranešimus skaitė didelis būrys savo srities ekspertų, kurie atstovavo keturias pagrindines konferencijos temas:
#Aktyvumas: Renata Ago (Vengrija), Tomaž Brinec (Slovėnija), Marius Bulbovas (LT), Artūras Sujeta (LT), Audronė Vizbarienė (LT), Laimis Bartasūnas (LT), Vidmantas Šiugždinis (LT).
#Atsipalaidavimas: Simona Pajaujienė (LT), Albertas Skurvydas (LT)
#Sociumas: Vlada Musvydaitė (LT), Artūras Lebedenko (LT), Vytautas Medineckas (LT), Audrius Kalvaitis (LT).
#Technologijos: Paulius Briedis (LT), Marius Šilenskis (LT), Aurimas Mačiukas (LT), Vlada Musvydaitė (LT).
Renginį moderavo Audrius Kalvaitis.
 
Renginys vyko Vilniaus sporto ir kultūros festivalio metu, kuriame savo gaminius bei paslaugas pristatė ir sveikatingumo klasterio iVita nariai - AB Ortopedijos technika (Sveikatinė), AB Audimas, Lympo, Maistas sportui bei UAB Sportpoint.