Naujienų archyvas

Prie sveikatos technologijų klasterio iVita jungiasi dar du nauji nariai

Klasteriai padeda įmonėms įgyti konkurencinį pranašumą, todėl sveikatos technologijų klasteris iVita kasmet sulaukia naujų inovatyvių įmonių prašymų jungtis į bendrą jungtinę veiklą. Vis svarbesne sėkmės sąlyga konkurencingumui tampa įmonių bendradarbiavimas, kuris skatina kurti naujus produktus ir paslaugas, skatina tarptautinį bendradarbiavimą, leidžia sumažinti išlaidas įsigyjant žinias ar technologijas, klasterio narių darbuotojams sukuria daugiau mokymosi ir kvalifikacijos kėlimo galimybių. Klasteriuose dažnai persipina įvairių sektorių įmonės, kurių veikla yra sutelkta į konkrečias vertės grandines, taip didinama pridėtinė vertė nariams, siekiant naujų iniciatyvų ir ryšių.

Nuo šių metų liepos 19 d. prie iVita klasterio jungiasi dar dvi Lietuvos įmonės. Tai startuolis MB "Digioptima", kuris Baltijos šalių rinkai kuria robotikos ir pramonės interneto sprendimus verslui bei UAB "Kvalitetas", kuris visiems žinomas Urbanfood prekės ženklu. Pastaroji įmonė plečia savo veiklą ekologiško ir funkcinio maisto srityje, todėl siūlo platų asortimentą įvairių uogų, daržovių, sėklų ir žolelių pudrų. Visi Urbanfood gaminami produktai yra naturalūs, pilni vitaminų, netarastų skonių ir spalvų, o žaliavos perkamos iš vietinių Lietuvos ūkininkų.

Sveikatos technologijų klasteris nuolatos siekia pritraukti naujus partnerius, technologijas, stiprinti socialinį kapitalą, pritraukiant kvalifikuotus darbuotojus ir investicijas į mokslinius tyrimus. Sėkmingai klasterio plėtrai didžiausią įtaką daro bendradarbiavimo ir partnerystės tinklai, stipri kvalifikacijos kėlimo bei mokslinių tyrimų ir naujovių diegimo bazė, todėl klasteriams būtina augti. Kaip žinia bendradarbiavimas sudaro tvirtą pagrindą tolimesnėms klasterio veikloms, todėl iVita klasteris visada laukia naujų narių.